Hollókő

Vármúzeum

Panoptikum, vagyis a „Kacsics-terem”: A 13. századi életkép a vár urát és családját mutatja be, amikor vendégeit fogadja. A hét bábuból álló panoptikum a várat építtető Kacsics család idejébe repít vissza bennünket, bemutatva az 1200-as évek női és férfi, nyugati- és keleti típusú-, valamint közrendű viseletét. A terem képet ad arról az időszakról, amikor lakták és használták a várat.Fegyverterem: A falakon elhelyezett kézi fegyverek a 11. századtól a 16. századig mutatják be a hadviselés eszközeinek egy részét. A királyok és nemzetségek címerpajzsai a régi korok hangulatát idézik. A fegyverterem kiállítását a Képes Krónikából kinagyított képekkel és a hozzájuk tartozó magyarázó szövegekkel bővítik.

Várkápolna: A vár kápolnája valószínűleg a 14. században épült. A török uralom idején dzsámivá alakították át. A törökök kiűzése után ezt a Habsburgok a vár nagy részével együtt elpusztították. A vár mostani kápolnáját, az eredeti kápolna helysége alatt 2006. augusztus 15-én Nagyboldogasszony napján szentelték fel.

Kőtár: A vár helyreállításának terveit és a várrekonstrukciós munkákat mutatja be ez a tárlat, amiben a feltáráskor talált eszközök fényképei és faragott kövei is láthatók, továbbá egy makett, ami a vár 13. századi épített állapotát mutatja be.

Nyitva tartás:
április 1- október 31. minden nap 10:00 - 17:30

CSOPORTOKNAK (min. 10 főtől) ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN , IDŐJÁRÁSTÓL FÜGGŐEN MEGTEKINTHETŐ A VÁR!

Tel: 06-30/968-1739